Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"KΑΜΙΝΙ" Η ΠΛΑΤΕΙΑ δινει τις απαντησεις της στον "Συνηγορο του Γιωργακη" και.... ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ !!!

Δελτίο τύπου με το οποίο απαντούν στις προθέσεις του δημάρχου Αθηναίων και του περιφερειάρχη Αττικής να «καθαρίσει» η πλατεία Συντάγματος από τα «τσαντίρια» εξέδωσαν οι «Αγανακτισμένοι». 

 Οι εποχές που οι άρχοντες αποφάσιζαν
για τους υπηκόους τους, είναι παρελθόν

Η κίνηση των Καμίνη, δημάρχου Αθηναίων, και Σγουρού, περιφερειάρχη Αττικής να αναλάβουν πρωτοβουλία για να “καθαρίσει” η πλατεία Συντάγματος και να συγκροτήσουν μπλοκ με επιχειρηματικούς κύκλους αποτελεί ανοιχτή επίθεση ενάντια στην ελευθερία των κατοίκων της Αθήνας.
Αντί οι κύριοι αυτοί να στέκονται στο πλευρό της πλειοψηφίας του ελληνικού και αθηναϊκού λαού ενάντια στην βίαιη εξαθλίωση τους, συμπαρατάσσονται με όλους αυτούς που λεηλατούν τα εισοδήματα και τα δικαιώματά μας.
Όλες τις προηγούμενες μέρες δεν έχουν πει μια λέξη για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα.
Όλες τις προηγούμενες μέρες δεν έχουν πει μια λέξη για τα χιλιάδες χημικά , που σκόρπισαν οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας των Αθηναίων.
Δεν έκαναν μια παρέμβαση να εμποδίσουν την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία με τους εκατοντάδες τραυματίες.
Και τους απευθύνουμε ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Η πλατεία Συντάγματος θα ήταν η πιο άσχημη και απεχθής πλατεία του κόσμου, αν υπήρχε νεκρός;
Με αυτές τους τις κινήσεις οι δύο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνουν πρόθυμα τη διαθεσιμότητα και υποτέλεια τους στις παραινέσεις του (κατ'επίφαση) υπουργού Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλ. Παπαϊωάννου περί “τσαντιριών”, δείχνοντας τον πραγματικό τους χαρακτήρα σαν τοπάρχες της χούντας του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της κυβέρνησης της τρόικα, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Στις προσπάθειες να βρούνε συνομιλητές στα σχέδια τους, ψάχνοντας ή εφευρίσκοντας “αντιπροσώπους” των αγανακτισμένων, υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά πως με βάση τις αποφάσεις της λαϊκής μας συνέλευσης δεν μας εκπροσωπεί κανένας παρά μόνο οι αποφάσεις μας όπως αυτές ανακοινώνονται στα δικά μας μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπους (www.amesi-dimokratia.org, www.real-democracy.gr).
Υπενθυμίζουμε , ότι οι πλατείες και οι δρόμοι αυτής της πόλης ανήκουν στους κατοίκους της και οι όποιες τοπικές αρχές οφείλουν να υπηρετούν και να σέβονται την εκδηλωμένη θέληση των πολιτών τους.
Δηλώνουμε, ότι μόνο εμείς και μέσα από τις δικές μας συλλογικές διαδικασίες θα αποφασίσουμε πότε και πώς θα φύγουμε. Επιπλέον οι διαδικασίες μας είναι ανοιχτές σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, είτε ζει σε παλάτια είτε σε τσαντίρια, και η συνέλευση μας είναι ο μόνος τόπος συλλογικής διαβούλευσης και συναπόφασης όλων μας.
Καλούμε κάθε δημοτικό και περιφερειακό σύμβουλο και κάθε δημοτική και περιφερειακή παράταξη που αναγνωρίζει το δικαίωμα των κατοίκων της Αθήνας στην ελεύθερη συνάθροιση και έκφραση των πολιτικών τους δικαιωμάτων να καταγγείλει τις συγκεκριμένες ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων και του περιφερειάρχη Αττικής.
Οι πόλεις μας ανήκουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου