Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Από συνταγματολόγος... Συνταγματάρχης!


Μετά την ουσιαστική απομάκρυνση από την πρωθυπουργία του Γιωργάκη, του ανθρώπου που κατάφερε να αποτύχει ΚΑΙ ως πολιτικός απατεώνας (κάτι που δεν κατάφεραν παρά τις προσπάθειες τους οι πρόγονοί του), τον ρόλο ανέλαβε ο Βαγγέλης Βενιζελος ο οποίος δεν είναι ούτε καινούργιος ούτε άγνωστος για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία.

Αναρριχήθηκε στα πολιτικά αξιώματα με βάση την δήθεν επιστημονική αυθεντία του ως συνταγματολόγος. Πήρε μάλιστα και την ευθύνη να προετοιμάσει το μεγαλύτερο πακέτο συνταγματικών αλλαγών που έχει γίνει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.


Συγκεκριμένα εισήγαγε (ή τροποποίησε) μεταξύ των άλλων και 3 άρθρα στο Σύνταγμα.
1) Όρισε το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας με οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ενασχόληση.
2) Όρισε την έννοια του «βασικού μετόχου» στα ΜΜΕ, απαγορεύοντας στον οποιονδήποτε να κατέχει περισσότερες από το 2,5% των μετοχών ενός Μέσου.
3) Θωράκισε τους υπουργούς παρέχοντάς τους ασυλία ακόμα και για κακουργήματα!

Από τα τρία παραπάνω άρθρα, τα δύο πρώτα μετά από λίγο καιρό αγνοήθηκαν (γιατί είχαν τεχνικές ατέλειες…), κάνοντας το Σύνταγμα κουρελόχαρτο! Το μόνο που τηρήθηκε ήταν το τρίτο, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Πιθανώς να μην υπήρξε ποτέ στην ιστορία ένας άλλος συνταγματολόγος που να ξεφτίλισε τόσο πολύ ένα Σύνταγμα. Μετά από την τροπολογία Βενιζέλου, μια νέα νομική επιστήμη έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα: Πώς θα φτιάξουμε εφαρμοστικούς νόμους που… να ντριμπλάρουν το Σύνταγμα! Κάτι που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σέρνουμε στη καμπούρα μας το λιγότερο μέχρι το 2017!

Νάτος! Νάτος ο Πρωθυπουργός!

Ο άνθρωπος που καταφέρνει με μια κίνηση να κάνει κωλοτούμπα 180 μοιρών επί 180 βουλευτών, κρατώντας ένα Μνημόνιο στο χέρι!
Ο Ηγέτης που αφού άλλαξε τα φώτα στο Σύνταγμα τώρα θα αλλάξει την ιδιοκτησία στα φώτα, στα νερά και στα τηλέφωνα της χώρας.
Ο Στρατηλάτης όπου μπροστά του πρέπει να βαράει προσοχή σύσσωμη η αντιπολίτευση!

Βαγγέλη! Για κακή μας τύχη ο φραπές δεν ήταν αρκετά βαρύς…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
17.7.2011

http://www.kfkor.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου