Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το πρώτο που ξέσκισαν ήταν το πανό της άμεσης δημοκρατίας.Και δω φάνηκε ότι τα πανό τους "έκαιγαν" πιο πολύ από τις σκηνές.

Mαρτυρία από Σύνταγμα:Η Χούντα του ΠΑΣΟΚ και των Τραπεζιτών σε επέλαση.ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
από BLACKBATMARX


Tην στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο συνεχίζει να επικρατεί μια συνομωσία σιωπής για το τρομερό έγκλημα της εξουσίας που γίνεται ακόμη στο Σύνταγμα. Η κατάληψη λεηλατήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής.Δεν σεβάστηκαν ούτε το ιατρείο του συντάγματος, ούτε τίποτα.Τα έλιωσαν και τα ισοπέδωσαν ΟΛΑ. Ένας εφιάλτης που ζητά την κάθαρση του...
Τώρα που θέλουν να κρύψουν τι έγκλημα έκαναν στο Σύνταγμα, είναι εξαιρετικά πολύτιμο να βγουν όσο γίνεται περισσότερες άμεσες μαρτυρίες από αγωνιστές που έζησαν τον εφιάλτη της 30 Ιούλη.Το κείμενο αυτό είναι μια τέτοια μαρτυρία ζυμωμένη με το κοινό βίωμα με άλλους συντρόφους του Συντάγματος.


Καιρό τώρα περιμέναμε μια τέτοια επέμβαση.Οι ενορχυστρωμένες συκοφαντίες για το "περιθώριο που λυμαίνεται την πλατεία" είχαν φανερώσει την μεθόδευση.
Στην πραγματικότητα από τις πρώτες μέρες όσοι κοιμόμασταν στο Σύνταγμα είχαμε την σκέψη της εισβολής και του πώς να την αντιμετωπίσουμε.
Όμως κάπου είχαμε εφησυχαστεί. Ήταν τόσες οι φορές που ακούγαμε για επικειμενη εισβολή που τελικά δεν γινόταν ώστε η ιστορία είχε καταντήσει όπως ο ψεύτης βοσκός και οι προειδοποιήσεις του για τους λύκους που έρχονται...

Κάτι περίεργο όμως απλωνόταν στην ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες. Οι συκοφαντίες για τους σκηνίτες έφταναν να ακούγονται ξεδιάντροπα ακόμη και στην λαϊκή συνέλευση.Κάποιοι λες και ήξεραν τι έρχεται, μίλαγαν με πανικό για τις σκηνές και για την ανάγκη να κατέβουν προκειμένου να "εξευμενιστεί η εξουσία και να μην εισβάλει"

Αντιμετώπισαμε τις συκοφαντίες με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο. Λίγες ώρες πριν την εισβολή, πρόλαβε να συγκροτηθεί ομάδα σκηνιτών με δική της συνέλευση που αποφάσισε την κατηγορηματική στάση τους να ΜΗΝ ρίξουν μόνοι τους τις σκηνές τους  επειδή η εξουσία απειλούσε με  την καταστολή. Επίσης φανερώθηκε ότι η πλειοψηφία των σκηνιτών απαρτιζόταν από ανιδιοτελείς αγωνιστές, ακομμάτιστους και ακηδεμόνευτους που ήταν διατεθιμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους.

Η τελευταία λαϊκή συνέλευση πριν την εισβολή αντέκρουσε όλα τα αρνητικά στερεότυπα και τις εύκολες συκοφαντίες που είχε δεχτεί αυτή η ομάδα αγωνιστών. Γενικότερα ήταν μια συνέλευση ζωντανή και στι σύνολο της αισιόδοξη και αποφασισμένη.
Σε λίγες ώρες πάντως αποδείχτηκε ότι αυτή η συνέλευση δεν πήρε στα σοβαρά την απειλή εισβολής και ας έγινε ως συνέλευση  λίγο πριν η εξουσία υλοποιήσει την κατεδάφιση της κατάληψης του συντάγματος.
Και όταν ξεκίνησε αυτή η κατεδάφιση ήταν τόσο τρομακτική, απόλυτη και χουντική ώστε ένωσε ακόμη και τα άτομα που λίγες ώρες πριν βρίζονταν μεταξύ τους στην συνέλευση.

Αποδείχτηκε και επιβεβαιώθηκε ότι η εξουσία δεν ενδιαφερόταν αν  υπάρχουν ή όχι σκηνές.Ενδιαφερόταν να εξαφανίσει οτιδήποτε θύμιζε πολιτικό μήνυμα, αυτοοργάνωση, αξιοπρέπεια, αλληλοβοήθεια την ίδια την παρουσία ανθρώπων σε μια πλατεία.
Στις 4.20 έρχεται αντιπρόσωπος εισαγγελέα(!!!) με κουστωδία μπάτσων για να πει στον κόσμο που ήταν τότε στο σύνταγμα (και είμασταν κάποιες εκατοντάδες κόσμου εκείνη την στιγμή) ότι : "έχετε 60 δευτερόλεπτα  να μαζέψετε ό,τι έχετε και μετα  να φύγετε από εδώ" (!!!!)
Θρασύτατο τελεσίγραφο με τον τσαμπουκά μιας χουντικής εξουσίας που έχει ζώσει όλη την περιοχή με μπάτσους, έχει περικυκλώσει την πλατεία και έχει ΗΔΗ βάλει διμοιρίες ΜΑΤ μέσα σε αυτή σε πολυ κοντινή απόσταση από τον κόσμο.
Είπαμε σε μια κυρία που εμφανίστηκε εντολοδόχος της εισαγγελικής απόφασης εκπροσωπώντας την εισαγγελεία ότι η Ιστορία την έχει ήδη κρίνει για το αίσχος που έκαναν και κάνουν και για την συμβολή της σε αυτό το αίσχος.

Το πρώτο που ξέσκισαν ήταν το πανό της άμεσης δημοκρατίας.Και δω φάνηκε ότι τα πανό τους "έκαιγαν" πιο πολύ από τις σκηνές. Ειδικότερα, μηνυματα για άμεση δημοκρατία, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, ποτέ ξανά φασισμός και άλλα συναφή φάνηκε ότι ενοχλούν πολύ την σημερινή εξουσία ως το σημείο να θεωρεί αυτή αυτά τα πανό "ρύπανση και αντιαισθητική παρέμβαση"(sic)


Αλλά ήταν η  μανία που ξέσκισαν το Ιατρείο αυτή που μάς σόκαρε περισσότερο... Αυτοί που σκίζαν σκηνές και πανό, κατεδάφιζαν αυτοσχέδια κιόσκια και διαλύαν ό,τι έβρισκαν μάθαμε ότι είναι αστυνομικοί του δήμου(δημοτόμπατσοι) Αν αυτό ισχύει τότε αυτό το σώμα αστυνόμευσης που παρουσιαζόταν άοπλο και επικουρικό πρέπει να λάβει την απάντηση που του αξίζει. Κάποιοι από αυτούς έδειχναν να απολαμβάνουν αυτή την κατεδάφιση ή να επιδίδονται σε αυτή με λύσσα και "υπερβάλοντα ζήλο"
Έμειναν στην Ιστορία σαν δοσίλογοι που συνεργάστηκαν στην κατεδάφιση του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος που κρατάει πάνω από δύο μήνες. Ένα εγχείρημα που άντεξε στις 29 Ιούνη 3 χιλιάδες χημικά και δολοφονικές εφορμήσεις των ΜΑΤ αλλά που η εξουσία κατάφερε να πλήξει σαν κλέφτης στις 4 το πρωί στα έγκατα του καλουκαιριού.

Ένα εγχειρήμα που τώρα θα δείξει αν έχει ψυχή και κότσια αντεπίθεσης απέναντι στην χειρότερη βεβύλωση ατίμωση και βιασμό που δέχτηκε από την γέννηση του στις 25 Μάη (και εμβρυακά από τις 23 Φλεβάρη)

Είτε σήμερα ο κόσμος θα κατέβει μαζικά και οργισμένα απέναντι στο έγκλημα τους και στην βεβύλωση που έκαναν σε ένα ακηδεμόνευτο κίνημα που βρέθηκε να έχει την συμπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού
είτε θα φανεί ότι ένα τέτοιο χτύπημα ήταν ικανό να κάμψει και να διαλύσει τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα, το κίνημα της κατάληψης του Συντάγματος.

Ανατριχιαστικές ήταν οι συλλήψεις -προσαγωγές που έκαναν.Έπιασαν κόσμο που κοιμόταν στην σκηνή του στα μουλωχτά και ξεκομμένα έτσι όπως ξέρουν να κάνουν όλες οι χούντες.

Στο τέλος η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Μια ζωντανή πλατεία παλαι ποτέ στολισμένη με τα πανό της και πλαισιωμένη απο τις σκηνές της και τις ομάδες αυτοοργάνωσης της, είχε μετατραπεί στην παλιά άχρωμη αδιάφορη και τόσο μα τόσο αστυνομοκρατούμενη πλατεία συντάγματος....
Αυτό ήθελαν...Να πάψει το Σύνταγμα να θυμίζει αγώνα, αυτοοργάνωση και αποφασιστικότητα. Να πάρουν το τελευταίο κάστρο αμφισβήτησης και αντίστασης ώστε να κοπεί η συνέχεια του εγχειρήματος και η ορμή που θα έφερνε για τον Σεπτέμβρη.
Το έκαναν ωμά, ξεδιάντροπα και τρομοκρατικά.

Και έτσι το επιχείρημα ότι αν είσαι ειρηνικός απέναντι στην εξουσία αυτή θα σε σεβαστεί και δεν θα σε χτυπήσει μόλις δέχτηκε το πιο ισχυρό του πλήγμα.
Η πραγματικότητα της εξουσίας το ξεφτίλησε.
Αλλά τελικά ποιος είχε μείνει με αυταπάτες για την φύση αυτής της εξουσίας μετά τις 29 Ιούνη;
Η Χούντα τους είναι σε επέλαση.
Εμείς έχουμε το σθένος να αντισταθούμε;
Σήμερα όλος ο κόσμος πρέπει να κατέβει στο Σύνταγμα.
Οργισμένος και αποφασισμένος.
Ίσως ήρθε ο καιρός να εξελιχτούμε από απλά αγανακτισμένοι σε οργισμένοι και αποφασισμένοι.
Αλλιώς αυτή η εξουσία θα μας λιώσει και θα σβήσει κάθε ίχνος μας.
Αυτό έκαναν στις 4.20 ξημερώματα 30 Ιούλη 2011.


Ραντεβού πάλι στο Σύνταγμα, τώρα περισσότερο από ποτέ!
Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν!

ΥΓ Το κείμενο-μαρτυρία το βάζω πρώτα στο ιντιμίντια.
Σε τέτοιες στιγμές ο ρόλος του ιντιμίντια είναι αναντικατάστατος και όσο ποτέ πολύτιμος.Σε στιγμέςδηλαδή  που η εξουσία διαπράττει εγκλήματα και θέλει να τα αποσιωπήσει...

 indymedia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου