Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Δυναμική απάντηση σε θρασύδειλους ασφαλίτες, σήμερα στην Ευελπίδων

Σήμερα, προσήλθαν εκ νέου –μετά από τριήμερη αναβολή -ενώπιον του Β’ Αυτόφωρου3μελούς Πλημ/κειου (κτήριο 7) στην Ευελπίδων, όσοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, την Τρίτη 28-06 στο Σύνταγμα. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα αναβολή, το αίτημά τους έγινε δεκτό (η δίκη τους θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 08 Ιούλη), οι δικαστές αποχώρησαν για διάλειμα μισής ώρας κι οι κατηγορούμενοι, μαζί με τους υπόλοιπους αλληλέγγυους άρχισαν ν’ αποχωρούν απ’ τη δικαστική αίθουσα.

 Εκείνη τη στιγμή, ένας εκ των φίλων των κατηγορουμένων, «τραβούσε» με την κάμερα του κινητού του 5 ασφαλήτες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά από τη δικαστική έδρα και κοιτούσαν περίεργα... Ξαφνικά, ο ένας ασφαλήτης φωνάζει στον νεαρό, που τον μαγνητοσκοπούσε: «Αν έρθω εκεί, ξέρεις που θα σου βάλω την κάμερα ρε;». Ταυτόχρονα, και οι 5 ασφαλήτες ορμούν εντός της αίθουσας κι αρχίζουν να τραμπουκίζουν τον νεαρό.
Αυτό ήταν! Απ’ τη μια, οι αλληλέγγυοι όρμηξαν προς τους ασφαλίτες στο διάδρομο του κτηρίου 7 (παίχτηκε κι η σχετική κλωτσοπατινάδα εκατέρωθεν), εντός του οποίου εισήλθε και μια διμοιρία «χακήδων» προς επικουρία των ασφαλιτών, απ’ την άλλη, νεαρή δικηγόρος, απαίτησε από τον ένστολο αστυνομικό-υπεύθυνο της ασφάλειας της αίθουσας, να συλλάβει αμέσως τους βλαχόμαγκες της Γ.Α.Δ.Α.
Την ίδια στιγμή, άλλος δικηγόρος όρμηξε προς τον σαστισμένο επικεφαλής της διμοιρίας φωνάζοντας: «Να βγει τώρα ο εισαγγελέας στην έδρα και να διατάξει τη σύλληψη του επικεφαλής, των ασφαλιτών και του υπεύθυνου αστυφύλακα, που δεν τους συνέλαβε.
Εδώ είναι δικαστήρια, δεν είναι το CAFÉ –BAR της πλατείας του χωριού σας για να κάνετε τους μάγκες! Μάζεψε το αληταριό σου και φύγε κ. επικεφαλής, γιατί θα γίνει πόλεμος εδώ μέσα! Κι όποιος από σας είναι άντρας, να πετάξει τ’ άρματά του και την αστυνομική του ταυτότητα και να’ ρθει να μετρηθούμε στα ίσα, ένας προς έναν! Όχι 10 αρματωμένοι αλήτες πάνω σ’ έναν ανυπεράσπιστο!».
Ακολούθησε παναδαιμόνιο, εν μέσω επευφημιών για τους 2 δικηγόρους κι εν μέσω των σαστισμένων ΜΑΤατζήδων!

 Η στάση των δύο δικηγόρων και κυρίως, η αποφασιστικότητα κι ο δυναμισμός των αλληλέγγυων (σημειωτέον, ότι η πλειοψηφία τους ήταν ΚΟΠΕΛΙΕΣ), ανάγκασε τους 5 ασφαλήτες να «την κάνουν» με γρήγορα βήματα από τον τόπο των επεισοδίων σαν τους λαγούς!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου